Αρχική Οικονομια Επενδύσεις

Επενδύσεις

Ο χρυσός ξεθωριάζει;

E-mail

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε χθες ο χρυσός, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να υποχωρεί σε χαμηλά δύο ετών, κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 1.400 δολαρίων ανά ουγκιά. Η «βουτιά» του χρυσού -που στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις έχει σημειώσει τις χειρότερες απώλειες των τελευταίων τριάντα ετών- αντικατοπτρίζει την έξοδο των αντισταθμιστικών ταμείων από την αγορά, αλλά και τη μείωση της έκθεσης των επενδυτών, όχι μόνο στο χρυσό, αλλά και σε πετρέλαιο, σιτηρά, χαλκό και άλλα εμπορεύματα. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο χρυσός κατέγραφε απώλειες 8%, ενώ στη συνεδρίαση της Παρασκευής είχε υποχωρήσει κατά 5,3%. Η τιμή σποτ του πολύτιμου μετάλλου άγγιξε ναδίρ διετίας, στα 1.356,85 δολάρια ανά ουγκιά -στα χαμηλότερα επίπεδα από το Φεβρουάριο του 2011-, γεγονός που επιβεβαιώνει όσους αναλυτές υποστηρίζουν ότι το 12ετές «ράλι» του χρυσού έχει φθάσει στο τέλος του, με τους επενδυτές να μην αναζητούν πλέον το «καταφύγιο» στο χρυσό. Από τις αρχές του έτους, όμως, ο χρυσός έχει υποχωρήσει περίπου 15%. Ολοένα και περισσότεροι επενδυτικοί οίκοι, μεταξύ των οποίων και η Goldman Sachs, προειδοποιούν για επιτάχυνση της «κατρακύλας» του χρυσού, συστήνοντας στους επενδυτές να πωλήσουν. Η πρόθεση της Κύπρου να διαθέσει προς πώληση μέρος των αποθεμάτων της σε χρυσό αποτελεί ακόμη έναν παράγοντα άσκησης πιέσεων στο πολύτιμο μέταλλο.

Ο μεγαλοεπενδυτής Τζιμ Ρότζερς, που είχε προβλέψει το 1999 την έναρξη του ράλι στις αγορές εμπορευμάτων, υποστηρίζει ότι η τιμή του χρυσού χρειάζεται διόρθωση και ότι θα αρχίσει και πάλι να αγοράζει, εάν υποχωρήσει αρκετά. Η Goldman αναθεώρησε τον τρίμηνο στόχο της για την τιμή του χρυσού στα 1.530 δολάρια ανά ουγκιά (από 1.615 δολάρια ανά ουγκιά), ενώ υποβάθμισε και την πρόβλεψη 12μήνου, στα 1.390 δολάρια από 1.550 δολάρια ανά ουγκιά. Ο χρυσός είναι «φούσκα», είχε αναφέρει σε έκθεσή της η Societe Generale στις αρχές Απριλίου. Σε περίπτωση που η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχωρήσει κάτω από τα 1.200 δολάρια ανά ουγκιά, τότε εγείρονται σοβαροί κίνδυνοι για τις εταιρείες εξόρυξης χρυσού, αλλά και για τους επενδυτές, προειδοποιούν αναλυτές σε ρεπορτάζ του CNBC, επικαλούμενοι το υψηλό ποσοστό του χρυσού στο σύνολο των χαρτοφυλακίων σε Ευρώπη και Βρετανία. Η ελεύθερη πτώση του χρυσού και η ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για την κινεζική οικονομία άσκησαν έντονες πιέσεις στο σύνολο της αγοράς εμπορευμάτων, με το δείκτη S&P GSCI που αποτελείται από 24 πρώτες ύλες να υποχωρεί σε χαμηλά εννέα μηνών. Η τιμή του αργύρου κατέγραφε ενδοσυνεδριακά απώλειες 10%, ενώ η τιμή του πετρελαίου μπρεντ QA-2,64% άγγιξε ναδίρ εννεαμήνου, κάτω από τα 101 δολάρια το βαρέλι. Αρνητική ήταν και η εικόνα στην αγορά βασικών μετάλλων, με την τιμή του χαλκού να αγγίζει ενδοσυνεδριακά τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2011. Για τους αναλυτές της Citigroup, οι πτωτικές τάσεις αντικατοπτρίζουν το τέλος του «σούπερ κύκλου» στις αγορές εμπορευμάτων, δηλαδή την παρατεταμένη περίοδο ανοδικής πορείας των τιμών σε πάνω από το μέσο όρο. Η απότομη υποχώρηση του χρυσού βρήκε απροετοίμαστους πολλούς βετεράνους επενδυτές, καθώς η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει καταγράψει στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις τις μεγαλύτερες απώλειες από το 1983. Δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στις προοπτικές προσφοράς και ζήτησης για το χρυσό, παρόλο που είναι αρκετοί οι παράγοντες που δεν επιτρέπουν στο πολύτιμο μέταλλο να κερδίσει έδαφος. Ο χρυσός έχει απομακρυνθεί 550 δολάρια από το ιστορικό ρεκόρ -στα 1.920,30 δολάρια η ουγκιά- που είχε αγγίξει το Σεπτέμβριο του 2011. Και το μείζον ερώτημα που κυριαρχεί στις αγορές είναι εάν πράγματι το «ράλι» του χρυσού έχει φθάσει στο τέλος του, έχοντας εισέλθει σε πτωτική αγορά ή εάν πρόκειται απλώς για μια πρόσκαιρη φάση διόρθωσης.

 

Περιμένουν πάλι κέρδη απο το χρυσό

E-mail

Τα υψηλότερα κέρδη των δύο τελευταίων ετών προβλέπουν οι αναλυτές ότι θα σημειώσει εφέτος ο χρυσός, καθώς τα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης σε ΗΠΑ, Κίνα και Ευρωζώνη ενισχύουν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο, ως προστασία κατά του πληθωρισμού. Η τιμή του χρυσού άμεσης παράδοσης μπορεί να σκαρφαλώσει έως τα 1.800 δολάρια η ουγγιά μέχρι το τέλος του έτους, επεκτείοντας τα κέρδη (στο σύνολο του έτους) στο 15%, εκτιμούν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg. Ο χρυσός αναμένεται να κλείσει και την εφετινή χρονιά (12η συνεχόμενη) σε θετικό πρόσημο, καθώς η χαλαρή νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών στηρίζει τη ζήτηση. Σήμερα, Δευτέρα, σημείωσε κέρδη έως 0,4% στα 1.676,90 δολάρια/ουγγιά, υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Απριλίου. Την περασμένη εβδομάδα τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 3,4%.

 

Πως οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι

E-mail

Η αμερικανική οικονομία πριν οκτώ μήνες ήταν σε μία κατάσταση αποσύνθεσης: Η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών, καθηλωμένη στο 10%, οι κατασχέσεις κατοικιών έχουν ξεσπιτώσει εκατομμύρια Αμερικάνους και ο ρυθμός μείωσης των πραγματικών εισοδημάτων είναι ο ταχύτερος που έχει καταγραφεί από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης. Η πλειοψηφία των απολυμένων φοβάται ότι οι δουλειές που έχουν χαθεί – οι οποίες συνοδεύονταν από μία αίσθηση ασφάλειας, με κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα ενώ ταυτόχρονα παρείχαν πλούτο και ευκαιρίες- δεν θα ξαναβρεθούν ποτέ. Και, μάλλον, έχουν δίκιο. Κι' όμως, μέσα σε όλη αυτή τη παλιρροιακή δίνη, έχει συμβεί κάτι το αξιοσημείωτο. Οι πλουσιότεροι Αμερικάνοι -μεταξύ των οποίων βρίσκονται και παγκόσμιοι οικονομικοί τιτάνες που με τις λανθασμένες επιλογές τους οδήγησαν στη χρηματοπιστωτική κατάρρευση- γίνονται όλο και πλουσιότεροι. Και όχι λίγο πλουσιότεροι αλλά πολύ πλουσιότεροι. Το 2009, το μέσο εισόδημα του 5% των πιο εύπορων αμερικανών αυξήθηκε ενώ το μέσο εισόδημα του υπόλοιπου πληθυσμού μειώθηκε. Μία τέτοια εξέλιξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αναπάντεχη αλλά μάλλον μπορεί να θεωρηθεί ως η φυσιολογική συνέχεια μίας «τάσης» που κρατάει εδώ και σαράντα χρόνια, κατά την οποία τα υψηλά εισοδήματα αυξάνονται διαρκώς ενώ τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα παραμένουν στάσιμα. Το μερίδιο του συνολικού εισοδήματος του 1% του πληθυσμού που βρίσκεται στη κορυφή της οικονομικής πυραμίδας, έχει αυξηθεί από περίπου 8% το 1960 σε περισσότερο από 20% σήμερα. Οι πολιτικοί επιστήμονες Jacob Hacker και Paul Pierson θεωρούν ότι η παραπάνω εξέλιξη μπορεί να εξηγηθεί στα πλαίσια μίας οικονομίας όπου «ο νικητής τα παίρνει όλα».

Είναι η εικόνα μίας μη υγιούς κοινωνίας. Το επίπεδο της παρούσας οικονομικής ανισότητας στις ΗΠΑ μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης και μαρτυρά μία πολιτική οικονομία στην οποία τα οικονομικά οφέλη συγκεντρώνονται στα χέρια μίας μικρής ελίτ ενώ όλο το ρίσκο της οικονομίας το έχει αναλάβει μια μεσαία τάξη η οποία είναι εκτεθειμένη και απροστάτευτη. Η οικονομική ανισότητα στις ΗΠΑ κυμαίνεται στα υψηλότερα επίπεδα από οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα και σύμφωνα με τις συμβατικές μετρήσεις μπορεί να συγκριθεί με χώρες όπως η Γκάνα, η Νικαράγουα και το Τουρκμενιστάν. Λογικό επακόλουθο αυτής της ανισότητας είναι η πολιτική πόλωση, η καχυποψία και ο διχασμός ανάμεσα στους έχοντες και τους μη-έχοντες στην αμερικανική κοινωνία αλλά τείνει και να στρεβλώνει και το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, στο οποίο η δύναμη του χρήματος προσδίδει αυξανόμενη πολιτική επιρροή και εξουσία. Θα μπορούσε να πει κανείς πως οι δυνάμεις της αγοράς έχουν τη βασική ευθύνη για αυτή τη τεράστια συγκέντρωση του πλούτου. Η τεχνολογική πρόοδος, ιδιαίτερα η επανάσταση στο τομέα της πληροφορίας, έχει μετασχηματίσει συνολικά την οικονομία, καθιστώντας τους εργαζόμενους πιο παραγωγικούς, δίνοντας βαρύτητα στη διανοητική, παρά τη χειρονακτική, εργασία. Παράλληλα, η άνοδος των διεθνών αγορών στο προσκήνιο - οι οποίες απέκτησαν βαρύτητα ταυτόχρονα με την άνοδο της πληροφορικής - έχουν εκθρονίσει τις ΗΠΑ από τις πρώτες θέσεις στο τομέα της βιομηχανίας και τις ανάγκασε να προσανατολιστεί προς το τομέα των υπηρεσιών. Η οικονομία των υπηρεσιών, όμως, ανταμείβει τους εργαζόμενους που διαθέτουν υψηλή μόρφωση, προσφέροντας τους υψηλόμισθες εργασίες στους τομείς των χρηματοοικονομικών, της Υγείας και της πληροφορικής. Ωστόσο, σε μία τέτοια οικονομία, τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα περιορίζονται σε εργασίες στους τομείς των λιανικών πωλήσεων και τη ψυχαγωγία, όπου οι μισθοί είναι χαμηλοί, τα συνδικάτα αδύναμα και οι εργαζόμενοι αναλώσιμοι.

Οι πρωταθλητές που έχουν προκύψει από τη παγκοσμιοποίηση, περιγράφουν αυτές τις εξελίξεις ως μία φυσική συνέπεια της επικράτησης των δυνάμεων της αγοράς, και πιστεύουν ότι όχι μόνο προάγουν το κοινό συμφέρον (αφού αυξάνεται ο συνολικός πλούτος μέσω του εμπορίου καθιστώντας όλα τα αγαθά φθηνότερα για τους καταναλωτές) αλλά δεν μπορούν και να σταματήσουν. Από την άλλη, όμως, οι σκεπτικιστές της παγκοσμιοποίησης δίνουν έμφαση στις διανεμητικές συνέπειες αυτής της τάσης. Γι’ αυτούς, τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης συγκεντρώνονται αποκλειστικά σε μία ολιγάριθμη, καλά εκπαιδευμένη και με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, ελίτ ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αφήνονται στο περιθώριο. Ωστόσο, ούτε η μία ούτε η άλλη πλευρά έχει κάνει τον κόπο να αναρωτηθεί για τον πρωτεύοντα ρόλο που παίζει η Ουάσινγκτον στην αυξανόμενη ανισότητα που παρατηρείται στις ΗΠΑ. Οι Hackers και Pierson, όμως, έχουν μια διαφορετική άποψη πάνω σε όλα αυτά. Δεν θεωρούν πως η γιγάντωση της ανισότητας οφείλεται τόσο στην επικράτηση των δυνάμεων της αγοράς όσο στην κυβερνητική πολιτική που έχει ενισχύσει τις συνέπειες του οικονομικού μετασχηματισμού προσανατολίζοντας τα προσκομιζόμενα οφέλη αποκλειστικά στους πλούσιους. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, μία σειρά σημαντικών αλλαγών στις ακολουθούμενες πολιτικές των κυβερνήσεων έχουν μετατοπίσει τη πλάστιγγα της οικονομικής αρένας προς το συμφέρων των ισχυρών. Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει επανειλημμένα προωθήσει φορολογικές μειώσεις στα υψηλά εισοδήματα και ελάφρυνε την φορολόγηση του κεφαλαίου και άλλων μορφών εισοδημάτων από επενδύσεις, με απροσδόκητα οφέλη για τους πιο εύπορους.

 

Οι εκατομμυριούχοι

E-mail

Ο κόσμος αριθμούσε το 2011 ούτε λίγο, ούτε πολύ 11 εκατ. εκατομμυριούχους σε δολάρια, όμως η συνολική περιουσία των εν λόγω Κροίσων έχει μειωθεί ένεκα της παγκόσμιας κρίσης από το 2008, τονίζεται σε έκθεση που δημοσίευσαν η γαλλική εταιρεία αποτιμητών Capgemini και η Royal Bank of Canada. Ο συγκεκριμένος αριθμός αφορά τους «μεμονωμένους εύπορους», εκείνους που διαθέτουν μία οικονομική επιφάνεια τουλάχιστον ενός εκατ. δολαρίων, εκτός της πρώτης κατοικίας, τυχόν συλλεκτικών αντικειμένων και άλλων ειδών συνεχούς κατανάλωσης. Έπειτα από μία σημαντική άνοδο του αριθμού των μεμονωμένων ευπόρων το 2010 (+8,3%), η αύξηση σταθεροποιήθηκε στο 0,8% το 2011 κι έφθασε σε αριθμό τα 11 εκατ. σε όλον τον κόσμο. Η περιουσία τους, που συνολικά υπολογίζεται στα 42 τρισ. δολάρια, έχει σημειώσει παρ’ όλα αυτά μία μείωση κατά 1,7% για πρώτη φορά από την έναρξη της χρηματοοικονομικής κρίσης το 2008, που τότε είχε υποχωρήσει κατά 19,5%. Το 2010 οι περιουσίες τους είχαν αυξηθεί κατά 9,7%. «Έπειτα από μία περίοδο σχεδόν ομαλότητας το 2010, τα επίπεδα αβεβαιότητας το 2011 έφθασαν στο ακρότατό τους τον Νοέμβριο, ένεκα του φόβου για πιθανή μετάσταση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη σε ορισμένες μεγάλες οικονομίες», τονίζει η Capgemini στην ανακοίνωσή της. Για πρώτη φορά η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αποτελεί την περιοχή με τον μεγαλύτερο αριθμό μεμονωμένων εκατομμυριούχων (3,37 εκατ.), ξεπερνώντας τη Βόρεια Αμερική που αριθμεί 3,35 εκατ. Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Γερμανία συγκεντρώνουν το 53,3% των πλουσίων, αριθμός αυξημένος εν σχέσει προς το 2010 (53,1%). Ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο αριθμός των εκατομμυριούχων στη Βραζιλία (+6,2%). Ο αξίες καταφύγιο απετέλεσαν την προνομιακή επένδυση των πλουσίων κατά το 2011, καθώς οι νομισματικές επενδύσεις και τα ομόλογα «αποτελούν την πιο αποδοτική κατηγορία ρευστότητας», με τα «μακροπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου» να φθάνουν σε «ιστορικά ύψη».

 

Οι κομπίνες με τον χρυσό που πρέπει να προσέξετε

E-mail

Οι αγοραστές και οι πωλητές του χρυσού διαφημίζονται παντού. Εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση και διαδίκτυο είναι γεμάτα με διαφημίσεις που προσφέρουν υψηλές τιμές για το χρυσό σε οποιαδήποτε κατάσταση και σε οποιαδήποτε μορφή και αν είναι. Για τους απρόσεκτους, ανενημέρωτους ή αφελείς πωλητές ή αγοραστές του χρυσού, η όλη διαδικασία μπορεί να εξελιχθεί σε ναρκοπέδιο αφού κινδυνεύουν από απάτες. Για όσους είναι καλά ενημερωμένοι, αυτοί οι κίνδυνοι μπορεί να αποφευχθούν. Αγοράζοντας Χρυσό Τα χρυσά νομίσματα, πωλούνται σε σημαντικά περιθώρια πάνω από την ονομαστική τους αξία. Μια δίκαιη τιμή για τα χρυσά νομίσματα, είναι 3 έως 5% υψηλότερη από εκείνη της spot τιμής του χρυσού την ημέρα της συναλλαγής. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε συναλλαγές από απόσταση, καθώς οι πωλητές απαιτούν να προπληρωθούν με επιταγή ή έμβασμα αλλά συχνά οι αγοραστές δεν παραλαμβάνουν τον χρυσό που έχουν αγοράσει. Πολύ συχνά οι έμποροι χρεώνουν υπέρογκα έξοδα αποστολής ή υψηλά ασφάλιστρα γεγονός που σημαίνει περισσότερο το κόστος.

Τι σημαίνει αυτό ; Αγοράστε χρυσό μόνο από αξιόπιστους εμπόρους. Είναι καλύτερα να αγοράσετε από επιχειρήσεις με πολυετή παρουσία στο χώρο και που έχουν όνομα και διεύθυνση. Εάν αγοράζετε σπάνια χρυσά νομίσματα να βεβαιωθείτε για την γνησιότητα τους. Πώληση χρυσού Και πάλι, οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία της έρευνας της επιχείρησης στην οποία θα πουλήσετε. Πριν από την πώληση πρέπει να γνωρίζετε την τιμή spot της ημέρας που σκοπεύετε να πωλήσετε. Λάβετε υπόψη ότι η τιμή για το καθαρό χρυσό αφορά στα 24 καράτια. Τι σημαίνει αυτό; Όσο χαμηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε χρυσό σε αντικείμενα προς πώληση, όπως κοσμήματα ή χρυσές αλυσίδες, τόσο κατώτερη είναι η τιμή. Πάντα πρέπει να θυμάστε, ότι ο έμπορος πρέπει να έχει ένα κέρδος. Επομένως ποτέ δεν θα πάρετε την πλήρη αξία του χρυσού που πουλάτε . Κατά την αγορά ή την πώληση χρυσού, ένας καλά ενημερωμένος καταναλωτής είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τις απάτες που στήνονται από αδίστακτους ανθρώπους που λειτουργούν στο περιθώριο αυτής της αναπτυσσόμενης αγοράς.

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/investne/public_html/templates/ja_rutile/html/pagination.php on line 127

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/investne/public_html/templates/ja_rutile/html/pagination.php on line 133

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/investne/public_html/templates/ja_rutile/html/pagination.php on line 127

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/investne/public_html/templates/ja_rutile/html/pagination.php on line 133

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/investne/public_html/templates/ja_rutile/html/pagination.php on line 127

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/investne/public_html/templates/ja_rutile/html/pagination.php on line 133

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/investne/public_html/templates/ja_rutile/html/pagination.php on line 127

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/investne/public_html/templates/ja_rutile/html/pagination.php on line 133

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/investne/public_html/templates/ja_rutile/html/pagination.php on line 127

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/investne/public_html/templates/ja_rutile/html/pagination.php on line 133

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/investne/public_html/templates/ja_rutile/html/pagination.php on line 127

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/investne/public_html/templates/ja_rutile/html/pagination.php on line 133
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Έξυπνες Business

Βρείτε μας στα Κοινωνικά Δίκτυα

Facebook Page: 173333942708909 Twitter: investnewsgr

Εγγραφή στο Newsletter

Ψηφοφορία

Είναι η κατάλληλη ώρα για να επενδύσετε σε μετοχές;
 

Οικονομία


Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Οικιακά Oικονομικά


Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Διεθνείς Αγορές

Any data to show

Μικρές Επιχειρήσεις


Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Έξυπνες Συμφωνίες


Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/investne/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109